Mökkiterveisiä

Terkkuja mökiltä! Olen paennut tänne vanhempieni mökille Lieksaan, kaupungissa meneillään olevaa putkiremonttia. Putkiremppa kestää kolme viikkoa, tai niin on ainakin kerrottu. Olin aluksi aivan kauhuissaan, että minun pitäisi jaksaa olla kolme viikkoa täällä mökillä, mutta nyt kun viikko on mennyt niin alan jo suremaan että kohta tämä loppuu.

Yksi aivan ihana asia täällä mökillä on tulen katselu. Saan katsoa takkatulta sisällä ja saunan pesässä lähes joka päivä. Ai että kun se on rauhoittavaa! Saatan istua siellä lämpenevässä saunassakin vartti tolkulla ja katsella lasin läpi loimottavaa tulta kunnes tulee niin kuuma että on välillä pakko mennä ulos.

takkatuli

Minulla ei ole kaupungissa oikeastaan muuta vaihtoehtoa katsella tulta kuin kynttilä. Olen tässä pohtinut että kuinkakohan mahdotonta tai mahdollista se olisi rakentaa takka kaupunkiasuntooni. Siskoni kertoi että hän selasi aikoinaan kaikki takat netistä, etsiessään mieluista mallia. Niin kai se taitaa olla, että takoja voi ostaa sekä valmiina tai sitten siten, että muurari muuraa takan asuntoon.

Saapa nähdä jatkuuko innostukseni vielä talvellakin. Täytyy selvittää ensin hormijutut, että onko hormia ja onko mahdollisuutta takkaan. Taidankin tästä taas lähteä lämmittämään saunaa! Palataan astialle!