Paras hummus resepti

Paras hummus resepti onnistuu helposti

Kuinka moni tietää, mitä hummus on ja mistä se tulee? Valitettavan moni ei ole koskaan kuullutkaan hummuksesta, vaikka kyseessä on erittäin maistuva ruoka. Hummus on saanut alkunsa Tel Avivin kaupungissa Israelissa. Se onkin Lähi-idän suosituin meze. Usein hummuksessa näkee käytettävän kuohkeaa kikherneestä ja tahinista valmistettua tahnaa, jonka koostumus on aivan vääränlainen. Pahin virhe hummuksen valmistuksessa on jättää se liian kokkareiseksi. Hummuksen kun kuuluisi olla sileää kuin jäätelö. Kokeilemalla olen kuitenkin oppinut, ja tässä tulee mielestäni paras hummus resepti. 6 dl keitettyjä kikherneitä ja vähän hernepurkin nesteestä, 150-200 g tahinia, 2 valkosipulinkynttä, oman maun mukaan suolaa, sitruunan mehu ja koristeluun oliiviöljyä, paprikajauhetta ja lehtipersiljaa. Valkosipulit pilkotaan. Kaikki muut paitsi koristeluun käytettävät ainesosat laitetaan tehosekoittimeen. Laitetaan tehosekoitin päälle ja kaadetaan kikhernepurkin nestettä sen vuoksi, että kone pyörisi tasaisesti. Sekoitetaan niin kauan, että tahnasta on tullut tasaista. Hummus ei siis saa olla kokkareista, joten sattumat täytyy saada silenemään. Tahnan kuuluu olla melko löysää, mutta ei mitään kiisseliä kuitenkaan. Kun tahna on valmista, levitetään se lautaselle lusikalla. Lusikan liikkeiden tulisi olla pyöriviä ja keskelle olisi hyvä jäädä ikään kuin kolo. Valmis hummus koristellaan oliiviöljyllä ja päälle levitellään paprikajauheesta tehtyjä raitoja. Koko meze viimeistellään lehtipersiljalla, jonka voi toki jättää poiskin, mikäli sitä ei halua tehdä. Tämä ohje on lähtöisin sieltä, mistä hummuskin eli Israelista. Ja nimenomaan Tel Avivin kaupungista, jossa sitä on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Kun etsinnässäsi on paras hummus resepti, tätä kannattaa käyttää. Olen sen hyväksi todennut. Maku on alkuperäinen ja se tuo ruokaan Lähi-idän eksotiikkaa. Toivottavasti useammat suomalaiset löytäisivät Lähi-idän ruokakulttuurin, joka on erinomainen. Mikä onkaan sinusta paras hummus resepti ja miksi? Vai oletko kenties koskaan tehnyt hummusta? Jos et, aloita kokeilemalla jakamallani reseptillä ja kerro mielipiteesi!