Valmista karjalanpiirakat pastakoneella

Tee karjalanpiirakat pastakoneella, jotta pääset helpommalla

Kotona tehdyt karjalanpiirakat voittavat kaupan tuotteet ylivoimaisesti, mutta niissä onnistuminen vaatii taitoa ja harjoitusta. Tee karjalanpiirakat pastakoneella, jotta pääset helpommalla. Pulikan pyörittäminen ja ohuen ohueksi kaulitseminen ovat haastavaa ja aikaa vievää puuhaa, jonka suhteen luovuuden ja apuvälineiden käyttö on sallittua. Karjalanpiirakat pastakoneella ovat aivan yhtä hyviä kuin käsin kaulittuina. Karjalanpiirakoiden kuori muistuttaa paljon pastataikinaa – se on kiinteää ja helposti muotoiltavaa. Tämän vuoksi sen käsittely onnistuu myös pastakoneella. Valitse karjalanpiirakoihisi korkealaatuisia aineksia, jotta maku olisi kohdillaan. Kannattaa myös aloittaa tekemällä pari koeversiota, oli pastakoneen käyttö sitten tuttua tai ei. Aloita mankelointi aina isoimmalla asetuksella, ja pyöritä taikina mankelin läpi muutamaan kertaan pienentäen mankelin rakoa joka kerta. Karjalanpiirakoiden tekeminen ei eroa huomattavasti pastan tekemisestä, joten pastakonetaiturilta homma alkaa luistaa nopeasti. Myös amatöörille tämä tapa tehdä piirakat on usein helpompaa ja nopeampaa kuin käsin tekeminen, eikä sen opettelun kulu läheskään yhtä paljon aikaa. Rypytys on edelleen oma osansa prosessia; siihen voi uhrata niin paljon aikaa ja vaivaa kuin haluaa. Reseptinä voit käyttää mitä tahansa tuttua reseptiä. Marttojen resepti takaa, että piirakoista tulee maukkaita ja onnistuneita.